YouTube - Ruční vs Automatické…
☢ Nové video sleduj každé úterý ☢_________________________________________________Ahoj,dneska Vám řeknu něco o funkcích a typech odvzdušňovacích ventilů, kte...
Dobrý den,
před týdnem jsem si všiml, že mi skrze ventil kape voda, ale pouze když radiátor nehřeje. Na dalších radiátorech se stejným ventilem se to neděje. Je to automatický ventil, viz foto. Odvzdušnění jsem provedl už v říjnu z povinnosti k sousedům, ale radiátory nehřály po celé ploše, tak jsem to opakoval a minulý víkend jsem pootočil a voda tekla nejen vzduchovou dírou, ale i středem kolem plastového víčka a tím to začalo. Dotažení nepomohlo, nový ventil stejného typu zakoupený včera také ne a jak jsem zmínil, kape to pouze za studena, ale co mě fascinuje, jak jsem během týdne vypozoroval, je to 1 kapka za cca 4 hodiny.
foto 1 - nový ventil v radiátoru, mezi víčkem a maticí je vidět vznikající kapka
foto 2 - starý ventil jsem rozebral a řekl bych, že voda protéká tím "kolečkem" ve kterém jsou disky, následně dírou v "kolečku" do víčka a z víčka ven. Nevíte prosím někdo co může být ta příčina a jak to vyřešit ? Napadnul mě problém s tlakem, ale z ničeho nic po měsíci fungování ? Moc prosím o radu jak to vyřešit! Děkuji
Tak v pátek večer jsem tam dal starou manuální hlavicí a topení samo neseplo. V sobotu jsem tedy dumal jak to přesně…
před 10 měsíci
Pořidte si takovouto plastovou čepičku. Pomocí ní se dá průtok uzavřít ale i přiškrtit. Mám to na všech radiátorech.
před 10 měsíci
Na té matici na 9 hodině je zásek a u záseku je 6 to znamená že spodek ventilu je nastavený na max, průtok. Hlavice…
před 10 měsíci
22 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení