Nový odvz. ventil radiátoru v paneláku ale stále z něho kape voda

Rubriky:

Reklama
DH Dominik House @dominik.house před 6 měsíci17.11.2023 18:37:28
Nový odvz. ventil radiátoru v paneláku ale stále z něho kape voda

Dobrý den,

před týdnem jsem si všiml, že mi skrze ventil kape voda, ale pouze když radiátor nehřeje. Na dalších radiátorech se stejným ventilem se to neděje. Je to automatický ventil, viz foto. Odvzdušnění jsem provedl už v říjnu z povinnosti k sousedům, ale radiátory nehřály po celé ploše, tak jsem to opakoval a minulý víkend jsem pootočil a voda tekla nejen vzduchovou dírou, ale i středem kolem plastového víčka a tím to začalo. Dotažení nepomohlo, nový ventil stejného typu zakoupený včera také ne a jak jsem zmínil, kape to pouze za studena, ale co mě fascinuje, jak jsem během týdne vypozoroval, je to 1 kapka za cca 4 hodiny.

foto 1 - nový ventil v radiátoru, mezi víčkem a maticí je vidět vznikající kapka
foto 2 - starý ventil jsem rozebral a řekl bych, že voda protéká tím "kolečkem" ve kterém jsou disky, následně dírou v "kolečku" do víčka a z víčka ven. Nevíte prosím někdo co může být ta příčina a jak to vyřešit ? Napadnul mě problém s tlakem, ale z ničeho nic po měsíci fungování ? Moc prosím o radu jak to vyřešit! Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.