Nabíjení elektromobilu ze 4 polové 3 -fázové zásuvky

Rubriky:

Reklama
LH Libor Hrňa @libor.hrna před 6 měsíci19.11.2023 13:06:55
Nabíjení elektromobilu ze 4 polové 3 -fázové zásuvky

Dobrý den

Před rokem mi elektrikáři dělali kompletní novou elektroinstalaci v celém domě včetně nových rozvaděčů. Bohužel až teď jsem zjistil, že u staré 3-fázové zásuvky využili původní kabel se 4 žilami ( v mědi ) a na tento kabel zapojili novou 3 -fázovou zásuvku viz. foto. 3 fáze a 1 ochranný vodič. Tato zásuvka je jištěna jističem 3x16 A typu B. Moje otázka zní : mohu vůbec u takové zásuvky, kde chybí modrý pracovní vodič pomýšlet na nabíjení elektormobilu ? Vím. že jsou redukce ze 4 polové zásuvky na 5 polovou , ale nejsem si jistý bezpečností u toho elektromobilu. Nebude potřeba nový 5 žilový kabel a normované zapojení na 5 polovou zásuvku ? Jen pro zajímavost průměr měděných žil toho původního kabelu byl poměrně velký. Předem děkuji za reakce. Libor

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.