Propojení dvou bojlerů.

Rubriky:

Reklama
AK Alois Klusáček @alois.klusacek před 6 měsíci19.11.2023 22:21:50
Propojení dvou bojlerů.

Dobrý den. Hledám radu. Jedná se o propojení dvou bojlerů. Stávající bojler má obsah 160l, má nahřívání elektrikou a je i připojen na kotel na pevná paliva. Je na místě osm let. Nyní jsem do kotelny instaloval další o objemu 250l. Ten je plánovaný na připojení solárních kolektorů plus topná spirála. Je u něj i připojení na kotel, ale to momentálně není v plánu. Tento bojler má i vývod pro cirkulaci, ten starší to nemá. Bojlery jsou navíc každý na jiné straně místnosti. Jde mi o to, že v zimě, když se topí, tak tu ohřátou vodu přivádět třeba cirkulačním čerpadlem do toho většího. Eventuálně ho dohřát tělesem. V létě, když pojedou soláry, tak by voda přes ten menší jenom proudila. Bohužel s tím nemůžu nějak hnout. Přemýšlel jsem, jak to vymyslet, ale vycházela mi tam spousta kohoutů a armatur. Jde mi i o to, aby byl ten systém průtočný, třeba kvůli bakteriím. Děkuji za podněty.

Upraveno autorem před 6 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.