Zdravím, obecnější dotaz - máme kotel Dakon DORN v 20 kw verzi, topíme uhlím. Návod na několika místech zmiňuje něco o požadované teplotě vody min. 65°C jinak prý můze dochazet k dehtovaní kotle.
Je myšlena teplota vody v topném okruhu na radiatory? Jaká je optimalní teplota pro tento okruh u automatu?
Děkuju a přeju fajn den, M.
Dobrý den, pane Wolf. ten teploměr to je dobrý nápad. Objednám...tady u nás v obchodě topení -voda - plyn jsem našel…
A nebo třícestný ventil do kotle a jestli chcete regulovat i teplotu do radiátorů tak další třícestný ventil a další…
Automatický kotel na tuhá paliva by měl mít v optimálním případě dva okruhy. První kotlový, který udržuje požadovanou…
Kotel 70-75st. Teplota v radiátorech závisí jakou teplotu potřebujete v domě a jaké ztráty má váš dům a jak veliké…
před 10 měsíci
Malá vesnička poblíž Žamberka. Navíc Dakon údajně už nedělá díly a je jen to, co je na skladech. Je-li to pravda, je…
před 10 měsíci
O.k. super. to vypadá dobře. To pořídim. Kotel mám ve sklepě tak snad bude signál...Mám rád, když vim co se děje a…
před 10 měsíci
40 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení