Dobrý den,
Chtěl bych poprosit o názor, zatepluji strop mezi vytápěnými místnostmi a nevytápěnou půdou. Zateplení bude tvořit 30 cm drceného polystyrenu. Rozebral sem původní prkenný záklop, posílil jsem staré trámy zboku fošnami a kvůli nutnosti zvýšit podlahu na půdě (kvůli izolaci) jsem přidal nové stropní trámy, které ponesou odděleně podlahu půdy. Parotěsná folie ze spodní strany nebude, difuzní folie bude pod novým prkenným záklopem.
Trámy jsou usazené na asfaltovém pásu v cihlovém zdivu, které tvoří nadezdívku, je tloušťky 30 cm, při vybourávání kapes se většinou probourám skrz celou šířku zdiva, může to být pro zhlaví trámu do budoucna riziko, když zůstane kapsa otevřená zvenčí? (díra je v části stěny, která je mezi střechou a podlhledem).
Jediné co mě napadá tak následně zvenčí dozdít nebo zateplit polystyrenem?
Díky všem za názor, aktuálně jsem již část zateplil 30 cm drceného polystyrenu, přikryl difúzní fólii a když vložím…
před 10 měsíci
Ano, pravděpodobně tam má slabší stěnu než zbytek baráku. Ono se to dříve tak dělalo že co bylo původně neobydlené tak…
před 10 měsíci
Pán píše, že má trámy až ven. To je prakticky jistota, že to tam bude kondenzovat a postupně uhnívat.
před 10 měsíci
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení