ohřev TUV - ARISTON HS PREMIUM 24 EU2

Rubriky:

Reklama
JN Jan Novák @jan.novak099 před 5 měsíci28.11.2023 13:03:19
ohřev TUV - ARISTON HS PREMIUM 24 EU2

Dobrý den,
JEN PRO OHŘEV VODY nám byl nainstalován plynový kondenzační kotel ARISTON HS Premium 24 EU2 (výměnou za 25 let starou karmu typu "B" MORA 371) v přízemním bytě (délka vložené trubky pro odtah spalin v komínu 10,5m, v bytě cca 1m + 2 kolena). Výstup a zpátečka pro topení jsou propojeny. Na displeji nastaven jen ohřev vody.
Kdykoliv po otevření kohoutku teplé vody až po odpuštění cca 2-3 lavorů vody teče vlažná voda, ať už je na kotli nastavena teplota vody v rozmezí 50-60°. Výši nastavené teploty nedosáhne. Pracovník realizační firmy nám ukázal, jak nastavit teplotu vody a na náš argument, že z kotle teče jen vlažná voda a to ještě po odpuštění mnoha litrů reagoval tím, že je to normální a odešel...Navíc po otevření kohoutku teplé vody kotel slyšitelně sepne až po nějaké prodlevě. Původní karma MORA 371 dodávala vřelou vodu po cca 10 vteřinách...

Jsme už týden zoufalí a bez teplé vody. Nelze si umýt ruce, zuby, nádobí či ručně prát aniž by pokaždé neodteklo výše uvedené množství vody...
Domníváte se, že výše uvedený popis chování kotle při ohřevu vody je normální?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.