seřízení otopné soustavy

Rubriky:

Reklama
DP David Pastorek @davidos před 5 měsíci30.11.2023 10:10:04
seřízení otopné soustavy

Dobrý den,
poradil by mi někdo "klidně i po telefonu" jak seřídit průtoky na radiátorech? Mám 2 druhy termoveltilů a termohlavic . u jedněch jde pod hlavicí nastavit průtok a u druhých nelze. Takže na všech jsem nechal horní průtok otevřen a vše zreguloval spodním průtokem i tam mam 2 druhy. ted to mám na všech snížený na polovinu někde mín než polovina někde více záleží jak radiátor je daleko od kotle. V podstatě mi teď hřejí při roztopením elektrokotlem stejně.Ale včera mi nastal problém. Máme patrový dům 3 roky jsem měl termostat dole v chodbě -děti byli menší a trávili čas s námi dole v herně a do patra se chodilo jen spát ...tam se moc netopilo " krbovky dodají teplo i nahoru" na spaní tam bylo 18-19st.
Letos děti tráví čas spíše v patře tak jsem včera dal termostat do 1 z pokojů v patře. Jenže kotel když topil "schválně jsem nastavil velkou teplotu v pokoji na 25 st "tak dolní termohlavice zavřeli mělo natopeno a snížil se průtok v radiátorech " v horním pokoji hlavice naplno" bylo v systému slyšet čerpadlo a syčení vody a kotel snižoval výkon z 2 na 6 kw a stále takhle lítal teplota vody byla na 45st ...
Dnes jsem volal do Prothermu a můj kotel Protherm rayKe 12kw má ebus a hlídání průtoku vody a proto snižoval výkon.
Poradili byste mi prosím mám na všech radiátorek zvýšit průtok třeba o 1 celou otočku imbusem nebo? děkuji

Upraveno autorem před 5 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.