Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
nemá někdo instalovanou tuto rekuperační jednotku jako já? Můj případ: pasivní dům s uvedenou rekuperační jednotkou, která ventiluje permanentně 24 hod. Napojení přes zemní registr, venku mechanický filtr. Dům cca 7 let užívám a v zimně se drží velmi vysoká vlhkost vzduchu. Většinou je kolem 60 - 67%. Což znamená rosení oken ve spodní části skla. Jednotka dle infa co jsem našel, tak nepředává hlhkost do vyfukovaného vzduchu. I přesto, že v zimně nasává poměrně sušší vzduch, tak dům se vlhkosti nezbavuje (dle mého nemá jak, pokud rekuperační vložka neumí předat vlhkost odpadnímu vzduchu) a kolísá na úrovni 60 - 67%. Rekuperuju, ale z pohledu vlhkosti je dům uzavřený jak PET flaška.
Prozatím řeším vyhřívaným parapetem pod každým oknem. Samoregulační odporový drát nahřeje hliníkový profil parapetu a ten ohřívá chladný vzduch u okna. Teplota je někde kolen 45°C (odhadem). Což stačí, aby se okna nerosila. Stačí zapínat přes noc. Beru to tak, že v pasivním domě je mi jedno, jestli topím do podlahovky, nebo do parapetů. Energie zůstává uvnitř systému. Funguje, ale je to spíše řešení problému, nikoliv příčiny.
Nemá někdo zkušenost, zda lze u této jednotky, nebo obecně srazit vlhkost na trochu nižší úroveň? Uvažoval jsem o výměně rekuperační vložky. Což výrobce nedodává a jedině se pouštět do nějakého bastlu. Třeba výměník od fa. Recutech.
Zdravím, Můj typ je že máte zatopený registr natolik, že to omezuje průtok přiváděného vzduchu. Osobně jsem s…
před 10 měsíci
Takto podobně to může probíhat podle diagramu. Vlhkost se vám v podstatě vrací do domu. Na druhé straně je to vlastně…
před 10 měsíci
Děkuji za reakci. Jen pocitově, když du ze sklepa, kde je sice chladněji, ale pocitově s příchodem do domu je vzduch…
před 10 měsíci
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení