Vibrace dřevěné podlahy na OSB

Rubriky:

Reklama
OS Ondřej Sýkora @ondrej.sykora923 před 5 měsíci10.12.2023 18:11:51
Vibrace dřevěné podlahy na OSB

Dobrý den, jdu si pro radu ohledně mého problému s nadměrnými vibracemi na nové podlaze v bytě.

Jedná se o nově kompletně zrekonstruovaný byt ve starém činžovním domě, cca 100 let starý, v Praze na Smíchově u rušné Strakonické, kde projíždí opravdu hodně aut a po nastěhování jsem si všiml, že od některých aut jemně vibruje podlaha. Když stojím, není to poznat, ale když sedím na pohovce nebo ležím na posteli, cítím je. Po nějaké době je to opravdu o nervy.

Dále podlaha vibruje při chůzi a to opravdu hodně. Podlaha se při chůzi zda pevná, ale když po ní kolem mě projde někdo jiný, cítím vibrace, dupání, dunění a jakoby vlnění.

Prosím o radu, co je možné dělat pro minimalizaci vibrací. Ideálně bez nutnosti podlahu rozebrat, ale zajímá mě i řešení v případě, že bych se rozhodl ji udělat znovu a tentokrát pořádně.

Jedná se o podlahu na původních trámcích a škvárovém násypu. Dělníci jen některé trámky vyměnili, podlahu pro mě podivným způsobem vyrovnali do jedné roviny, viz druhá fotka a na ně dali křížem lepené a šroubované OSB desky, na které se pak nalepila masivní dřevěná podlahu.

Teď už je mi jasné, že je podlaha zfušovaná, ale byl jsem po celou dobu rekonstrukce ujišťován, že výsledek bude bezvadný, že to takto dělají 20 let a nikdo si nikdy nestěžoval. Teď mi jde o minimalizaci škod, případně o nalezení správného řešení s ohledem na vibrace od okolní dopravy.

Děkuji za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.