Podlaha v technické místnosti s ohledem na rozvody

Rubriky:

Reklama
LV Lukas Voboril @lukas.voboril před 5 měsíci14.12.2023 22:33:23
Podlaha v technické místnosti s ohledem na rozvody

Dobrý den,
prosím o radu, jak vyřešit skladbu podlahy v technické místnosti.

Dříve, když se vše táhlo systémem jedné trubky, nebyl problém. Dnes se v mnohem větší míře používá rozvod do hvězdy s rozdělovači, ať už jde o topení, vodu či elektřinu. Ta hvězdice má svou logiku v jednoduchosti, blbuvzdornosti, regulovatelnosti apod.
Když ale do hvězdy natáhnu jak topení, tak vodu, tak elektriku sejde se mi v technické místnosti extrémní množství "trubek". A to nemluvě o trubkách pro samotná zařízení v té místnosti. A pokud bych pod příčkou nenechal/nevytvořil průchod, budu je tam všechny dokonce muset přivést, řekněme, 80cm prostorem budoucích dveří.
A mně vrtá hlavou, jakým způsobem pak poskládat podlahu, aby držela, zvlášť s ohledem na váhu samotných zařízení, které tam mají pak stát.
Jen podlahovka má zhusta minimálně 8 okruhů na patro, dalších 8 by jistě vytvořila i TUV do hvězdy... při trubce 20mm už tohle je 32cm šíře a to ani nepočítám jejich zateplení a není tam SV, obří elektrické svazky ani nic dalšího
Je vůbec reálné takové množství trubek zapustit do XPS? Nebo raději rozvody zasypat/zarovnat pískem a teprve poté zarovnávat XPS? Nějak jinak?
Ta myšlenka, jak to v té TM všechno porovnat a poskládat, aby se to tam vešlo je děsivá.

Díky za tipy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.