Houpání trámového stropu – příčina a řešení

Rubriky:

Reklama
KM Karel Malina @karel.malina050 před 5 měsíci15.12.2023 11:02:19
Houpání trámového stropu – příčina a řešení

Zdravím,
v RD ze 30. let je v patře místnost o velikosti 5,5 × 4 m. Strop mezi 1NP a 2NP je trámový, na něm jsou podlahová prkna, mezi bude asi nějaký škvárový zásyp, zespodu je prkenný záklop a rákos s omítkou. Trámy (ve výkresu jsou uvedeny 18/24) jsou orientovány podélně a dle výkresu by měly být 4 na šířku místnosti, tzn. že jsou od sebe vzdáleny asi tak metr. Při pohybu v místnosti je patrné pohupování. Předpokládám, že trámy jsou nedostatečné dimenze, že výška 24 cm je málo na překlenutí délky 5 m a proto se strop houpe. Můžete mi napsat, jaká by měla být dle současných norem mocnost trámů? Dále bych se chtěl zeptat, jestli existuje nějaké řešení (nejlépe stavebně méně náročné), které by zajistilo menší houpání stropu. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.