Kombinované vytápění

Rubriky:

MS Martin Supík @martinsup před 5 měsíci22.12.2023 19:16:13
Kombinované vytápění

Dobrý den,
chtěl bych touto cestou poprosit o radu, protože jsem už vyčerpal veškeré své zásoby možností. Mám automatický kotel na tuhá paliva (uhlí), který ohřívá podlahovku (4 okruhy) + 2 radiátory a k tomu je ještě připojení na kombinovaný bojler. V létě jsme připojovali ještě jeden radiátor skrz novou místnost. 1. čerpadlo Grundfos Alpha2 je na zpátečce ke kotli, 2. čerpadlo Wilo Varios Pico na rozvaděči podlahového topení a 3. čerpadlo (no name) na okruhu pro bojler.
Problém od nového zapojení mám takový, že nejsem schopný odvzdušnit celou soustavu. Všude jsou nové automatické odvzdušňovací ventily a i přes to, každý den jde slyšet, že v okruhu je vzduch. Nejvíce to jde slyšet po ránu, kdy mi spíná podlahovka a trvá to cca 45min, než se úplně nahřeje, je patrné, že v okruhu je vzduch, dokonce jde slyšet i bublání.
Zkoušel jsem už odvzdušnit všechny okruhy u podlahovky zvlášť a pohomohlo to max na 2 dny, dle jednoho topenáře tam žádný problém není a vzduch se bude uvolňovat delší dobu ze systému. 2 topenář zase tvrdil, že je asi špatné čerpadlo u podlahovky, tak jsem koupil nové a problém furt setrvává. Dokonce se to i zhoršuje. Grunfos mám nastavený na Auto adapt, Wilo u podlahovky na konstantní tlak viz foto. Nevíte prosím čim by to mohlo být, že se systém stále zavzdušňuje?
Tlak v systému 1,1 bar a expanzní nádrž 0,9
Moc děkuji za případné nápady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

66 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.