Kombinované vytápěníDobrý den,
chtěl bych touto cestou poprosit o radu, protože jsem už vyčerpal veškeré své zásoby možností. Mám automatický kotel na tuhá paliva (uhlí), který ohřívá podlahovku (4 okruhy) + 2 radiátory a k tomu je ještě připojení na kombinovaný bojler. V létě jsme připojovali ještě jeden radiátor skrz novou místnost. 1. čerpadlo Grundfos Alpha2 je na zpátečce ke kotli, 2. čerpadlo Wilo Varios Pico na rozvaděči podlahového topení a 3. čerpadlo (no name) na okruhu pro bojler.
Problém od nového zapojení mám takový, že nejsem schopný odvzdušnit celou soustavu. Všude jsou nové automatické odvzdušňovací ventily a i přes to, každý den jde slyšet, že v okruhu je vzduch. Nejvíce to jde slyšet po ránu, kdy mi spíná podlahovka a trvá to cca 45min, než se úplně nahřeje, je patrné, že v okruhu je vzduch, dokonce jde slyšet i bublání.
Zkoušel jsem už odvzdušnit všechny okruhy u podlahovky zvlášť a pohomohlo to max na 2 dny, dle jednoho topenáře tam žádný problém není a vzduch se bude uvolňovat delší dobu ze systému. 2 topenář zase tvrdil, že je asi špatné čerpadlo u podlahovky, tak jsem koupil nové a problém furt setrvává. Dokonce se to i zhoršuje. Grunfos mám nastavený na Auto adapt, Wilo u podlahovky na konstantní tlak viz foto. Nevíte prosím čim by to mohlo být, že se systém stále zavzdušňuje?
Tlak v systému 1,1 bar a expanzní nádrž 0,9
Moc děkuji za případné nápady