Přístavba k podsklepenému domu

Rubriky:

Reklama
DJ Dana Juřicová @dana.juricova před 4 měsíci27.12.2023 19:53:12
Přístavba k podsklepenému domu

Dobrá den, prosím o radu. Máme podsklepený RD z 80.let, nyní chceme provést přístavbu pro zvětšení obytné plochy. Dům má nyní 10x10m..cca, je celý podsklepený, sklep je suchý, dále přízemí, podkroví a půda nad celým podkrovím. Máme představu přistavovat směrem do zahrady, takže by se zvětšilo podkroví, tam by byla jedna bytová jednotka, a stejně takto i přízemí. Bohužel zahrada je orientována na sever, obýváky jsou do ulice, kde je jižní strana. Řešíme , jak napojit přístavbu se stávajícím domem, kdy sklep končí ve výšce cca 1,30, nad terénem, takže buď v přístavbě udělat také sklep, aby nedošlo k odskočení úrovně nových pokojů v přízemí, nebo přístavbu realizovat pouze na základové desce a vyřešit jiné úrovně dalšími vnitřními schody, a nebo přístavbu postavit jako novou stavbu. Vystavěním sklepa bychom získali určitě dost úložných prostor, ale samozřejmě je to nákladné. Pokud bychom nový sklep nedělali, ale přistavovali ve stejné výšce k původní stavbě, museli bychom zasypávat prostor mezi podlahou nového přízemí a terénem. Prosím, co doporučujete ? Na obrázku je dům ze zahrady. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.