desinfekce pitne vody (bakterie ve vode)

Rubriky:

Reklama
AZ amater zacatecnik @amater.zacatecnik před 4 měsíci31.12.2023 09:23:58
desinfekce pitne vody (bakterie ve vode)

Ahoj, mam na chate vrt, s vysokou hladinou vody. Voda je tak vysoko, ze castokrat preteka ponad ochrannou kovovou rouru vrtu (ta je nad hladinou zeme). Zakonceni vrtu je shovane v sachte (betonove skruze uzavrene poklopem). Pravdepodobne toto je misto , kudy tam ty bakterie lezou. Nekolik krat jsem to desinfikoval savem, ale zda se ze nejake bakterie tam stale pretrvavaji (test mikrob. kultury pri 22C vysel na 900, limit je 200; ostatni mikrob,. testy jsou ok).
Proto hledam zpusob jak jinak bakterie nicict. K teto teme bych se rad zeptal zkusenejsich na nasledujici:
1) Je UV lampa z pohledu skodlivosti pro lidske telo skutecne bezpecna?
2) Nekde jsem cetl ze UV lampa musi bezet vkuse. Nerozumim tomu proc by mela bezet, kdyz se voda necerpa - vysvetlil by mi to nekdo? Je to proto ze ty bakterie si tam plavou pres vodovodni potrubi nahoru a dolu? Mame to na chate, tj. nejsme tam vzdy.
3) Nema nekdo prosim zkusenosti s filtrem Rainfresh Vodní filtr FC 000? Prodavaji ho napr i Hornachu nebo OBI. Funguje to? Je skutecne zivotnost cca 2r? Pisou ze zachyti i bakterie a viry. Tato varianta se mi libi vic, (klidne muzeme mit extra kohoutek jen pro pitnou vodu).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.