Výběr TČ invertor výkon

Rubriky:

Reklama
AP Antonín P. @antonin.p před 4 měsíci02.01.2024 17:53:31
Výběr TČ invertor výkon

Pokračování tématu z jiné diskuze.... https://forum.tzb-info.cz/157431-podlaho…
Docela by mě zajímalo jaký výkon TČ pro RD s TZ 5kW?Jak to je s návratností proti el. kotli, protože pokud mám průměrnou spotřebu na topení
říjen 31kwh
listopad 37kwh
prosinec 50kwh
tak mě vychází spotřeba za topnou sezonu cca 7.8MWh + 2.2MWh příprava TUV, když vezmu průmerný SCOP 3.5 tak 2.2MWh topení + 0.62 MWh to je celkem 2.82MWh, celkem tedy uspora nějakých cca 7MWh což při dnešních cenách +-5kč/kwh dělá 35000kč úsporu proti el. kotli,jednoducho matematikou se dá zpočítat návratnost dle výše investice, z mého pohledu pokud je návratnost větší 5 let tak to je nesmysl...dotace neřešit,protože řešení musí splňovat podmínky udržitelnosti a to ej pak docela problém když to je po 5 letech do kelu a podmínka udržitelnosti je třeba 10let...
Lubomir Švarc @lubomir.svarc: v jiném tématu jste psal o Tč za 120000kč? Zajímal by mě typ a výkon, dále že invertor je schopný sjet na 400W výkonu kolik je tedy příkon? Většina výrobcu udává tepelný výkon / SCOP el. příkon ale nikdo neřekne kolik je minimální výkon/příkon na který to umí rozumně jet, protože si dokážu představit že kompresor má nějakou oblast účinost kompresoru v nějém rozmezí otáček a pokud se dostanu mimo tak samozřejmě to asi nebude ideál a účinost jde do kytek.
Případně mohu vám zavolat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.