Přetápění kotle v útlumu Benekov B26

Rubriky:

Reklama
AS Adam Suk @adam.suk před 4 měsíci06.01.2024 00:40:18
Přetápění kotle v útlumu Benekov B26

Dobrý den, prosim o radu. Provozuji kotel aut. kotel na uhlí Benekov B26. Při natopeni referenční místnosti a rozepnuti kontaktu termostatu kotel logicky spadne do útlumu. Po nějaké době teplota kotle vystouopa na hodnotu 82 stupňů a zapne ochranu odtahu tepla, aby se kotel zchadil.. Přitom servo otevře čtyřcestny ventil, spustí se oběhové čerpadlo a teplo jde do radiátorů. Což samo o sobě by nemuselo asi až tak vadit. Avšak při tomto procesu se kotel "přechladi" a potom dle mého názoru v útlumu zbytečně dotapi a spotřebovava zbytečně palivo.. Lze tomu nějakým nastavením předejít? Zkoušel jsem měnit dobu běhu čerpadel po rozeonuti kontaktu termostatu, nechal jsem otevřeny 4cest ventil na 25%pri vypnutých cerpadlech, aby to po tlumení nějaké teplo stejně odvadelo do radiátorů, avšak problém se mi tím nepodařilo vyřešit.. Kdybych měl někdo nějaký nápad, budu moc rád za každou radu. Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.