Nastavení automatického kotle Dakon FB 2 Automat

Rubriky:

Reklama
MB Milan Balog @milan.balog před 4 měsíci09.01.2024 06:44:06
Nastavení automatického kotle Dakon FB 2 Automat

Ahoj,

Potřeboval pomoct s nastavením automatického kotle Dakon FB 2 25

Nájemník se mi v tom pošťoural a nemohu to sladit, aby byl chod, tak jak má. Dnes v noci se dokonce v -15 stupních zastavil s chybou - teplota nestoupá, takže předpokládám že nedostatek paliva.

Kotel mám nastavený na pokojový termostat společně s regulátorem tech st 431n + 4 cestný ventil se servopohonem.

Moje otázka zní, dokáže mi někdo říct hodnoty které nastavit tak, aby kotel měl plynulý chod a nevypínal se například pro nedostatek paliva atd..

Režim PID nevyužívám.

To znamená na kolik nastavit stupňů teplotu zpátečky, ekviterní křívku, dávkování uhlí, pauza podávání, výkon ventilátoru..

Momentálně mám nastaveno že třeba v -10 stupních by měl pouštět do radiátoru 50 stupňovou vodu, ale radiatory jsou maximálně teplé, ale né horké,takže bude za mě problém v celkovém nastavení kotle..

Je mi jasné, že každý kotel je individuální a nebude to 100%, ale alespoň abych věděl od čeho se odrazit a postupně bych si to už nějak doladil sám.

Moc díky za každou radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.