Vyhledávání
Naše další weby
Ahoj,
Potřeboval pomoct s nastavením automatického kotle Dakon FB 2 25
Nájemník se mi v tom pošťoural a nemohu to sladit, aby byl chod, tak jak má. Dnes v noci se dokonce v -15 stupních zastavil s chybou - teplota nestoupá, takže předpokládám že nedostatek paliva.
Kotel mám nastavený na pokojový termostat společně s regulátorem tech st 431n + 4 cestný ventil se servopohonem.
Moje otázka zní, dokáže mi někdo říct hodnoty které nastavit tak, aby kotel měl plynulý chod a nevypínal se například pro nedostatek paliva atd..
Režim PID nevyužívám.
To znamená na kolik nastavit stupňů teplotu zpátečky, ekviterní křívku, dávkování uhlí, pauza podávání, výkon ventilátoru..
Momentálně mám nastaveno že třeba v -10 stupních by měl pouštět do radiátoru 50 stupňovou vodu, ale radiatory jsou maximálně teplé, ale né horké,takže bude za mě problém v celkovém nastavení kotle..
Je mi jasné, že každý kotel je individuální a nebude to 100%, ale alespoň abych věděl od čeho se odrazit a postupně bych si to už nějak doladil sám.
Moc díky za každou radu
Zašlete mi prosím telefonní číslo nebo zavoláte mi prosím na 720531035. Poprosil bych jestli by jste mi neporadil…
před 8 měsíci
Špatně bych neřekl. Katastrofálně, to ano.Teplota zpátečky je úplně mimo mísu, měla by být 60 a víc, bez koukání do…
před 8 měsíci
Mám nastaveno přesně jak píšete, pouze mám nejspíše nastavenou špatně teplotní křivku. Momentálně natápim kotel na…
před 8 měsíci
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení