Jak redukovat teplotu PT pri kombinaci s radiatory

Rubriky:

Reklama
PT Pavel T. @pavel.t před 4 měsíci09.01.2024 18:14:42
Jak redukovat teplotu PT pri kombinaci s radiatory

Dobry den, prosim o radu. Koupili jsme mezonetovy byt s radiatory dole a podlahovkou nahore. Dokumentace bohuzel neni. I diky tomu, ze teplo stoupa interiovym schodistem, je nahore teplota bez problemu, ale dole je zima. Rozdil je 3-5 stupnu podle toho, jestli kotel zrovna topi nebo ne (coz je vetsina dne, vzhledem k setrvacnosti podlahovky). Kotel je Geminox THR 2-17c, u nej zasobnik BS200, cerpadlo Wilo Star-Z NOVA (ROW) 4132760, referencni termostat Siemens QAA75 umisteny v obyvaku nahore. Potreboval bych poradit, jak v rozvadeci podlahovky (viz foto, umisteny nahore v koupelne) regulovat teplotu vody, coz se mi nabizi jako nejlepsi reseni k vyrovnani teplot mezi patry. Domnival jsem se, ze tuto funkci plni ta termostaticka hlavice, ale jeji nastaveni zda se nema na nic vliv, i na stupni 1 z 9 ukazuje teplomer 45° (pri teplote 60° nabehu kotle). Zbyvaji modre ventily na jednotlivych vetvich, zahadny cerveny ventil na zpatecce, a samozrejme cerpadlo (Grundfos), plus mozna by pomohlo i nejake nastaveni na kotli. Jeste dodam, ze dole v mistnosti s kotlem je vyvedeny UTP kabel oznaceny "termostat dole", predpokladam vedouci husim krkem k te Siemens jednotce, nicmene nemyslim si, ze mi muze pri dane instalaci s jednookruhovym kotlem byt nejak uzitecny.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

46 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.