Ochrana proti mrazu> kotel VUI 242-7 s ekvitermní regulací VRC 410 bez prostorového čidla (umístěna přímo na kotli)

Rubriky:

Reklama
EF Erik F @erik.f před 4 měsíci10.01.2024 13:05:14
Ochrana proti mrazu> kotel VUI 242-7 s ekvitermní regulací VRC 410 bez prostorového čidla (umístěna přímo na kotli)

Dobrý večer,
rád bych vás požádal o radu.
Dotaz se týka kondenzačního kotle VUI 242-7 s ekvitermní regulací VRC 410 bez prostorového čidla (umístěna přímo na kotli). V současnosti řeším vzhledem kk nastavení a ochranu proti mrazu v novostavbě z r.2010 (Ytong bez zateplení). Předem vám chci poděkovat za vstřícnost a reakci...

1) Pokud vypnu regulaci a řeším ochranu pouze kotlem (dle návodu při poklesu teploty vody v okruhu pod 5° nahřívá systém okruh na cca 30°) nahřívá kotel i okruh a zásobník užitkové vody?

2) Při zapnuté regulaci je ovladač teploty topné vody vyřazen z provozu a teplota je řízena ekvitermou?

3) Pokud nastavím útlumovou (noční teplotu) na hodnotu 0 a přepínač také na noční provoz jak pracuje kotel? Teplota topné vody je i v tomto případě řízena ekvitermou? Nastavením útlumové teploty na 5,10, 15°C ovlivním tedy pouze spínání kotle? Předpokládám, že je to pouze teoretická hodnota (není prostorové čidlo> nelze měřit aktuální teplotu v místnosti).

4) V případě zapnuté regulace je ochrana proti mrazu dle manuálu řešena takto> Při poklesu venkovní teploty pod +3° je automaticky nastavena teplota topení 21°. 21° tedy opět znamená pouze teoretickou teplotu> chybí prostorové čidlo (tj. poloha spínače na cca 12hodině). Jaký je tedy rozdíl mezi funkcí ochrany proti mrazu a nastavením režimu noční teploty na cca 21°?

Budu vám moc vděčný za odpověď na mé dotazy.
Přeji příjemné dny...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.