TZB-info - Výpočet objemu tlakové…
Interaktivní návrh/výpočet tlakové expanzní nádoby. Tlaková expanzní nádoba se navrhuje v závislosti na výkonu zdroje tepla, maximální teplotě otopné vody, součiniteli zvětšení objemu, výšce…
Potřeboval bych poradit. Mám nově udělaný peletkový kotel athmos. Jede od října,ale řeším pokles tlaku na 0. Úplně. Když kotel přestane topit a vychladne, tlak klesne úplně na nulu. Předtím jsem měl Viadrus na tuhá paliva a tlak neklesnul nikdy pod 1, naopak,spíše jsem řešil opak. Tragicky je fakt,že začne po vyklesu tlaku řádit voda v radiatorech,takže to všechny probudí. Jako by voda tekla pryč. Dopouštím vodu prakticky denně. A teď ta největší záhada. Nikde neuniká voda. Nikde není mokro viditelně. Občas je trochu vidět voda u ventilu na akumulačce. To by mohlo být ono. Ale já jsem tu vodu za ty 3měsice dopustil už asi 20krat. Zpočátku méně často. Nyní je to horší a horší. Napadá někoho způsob, jak přijít na to,v čem je problém? Já těmto věcem nerozumím,samozřejmě to řeším s firmou,co to dělali. Jenže je leden a úplně odstavit kotel se mi zatím nechce. Když kotel hoří,je vše OK. Díky
Nejčastějším důvodem vámi popisovaných problémů je chybný návrh tlakové expanzní nádoby, nebo chybné nastavení tlaku…
před 9 měsíci
Nepíšete to hlavní a to je objem vody v topení, velikost expanzní nádoby a zda máte novou expanzní nádobu. Častý…
před 9 měsíci
Dejte sem fotku jak je připojená ex. nádoba jestli máte manometr na měření tlaku v kolech u auta a pumpičku tak to…
před 9 měsíci
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení