Stavba zahradního domku ze stodoly

Rubriky:

Reklama
PZ Petr Zimandl @petr.zimandl před 3 měsíci15.01.2024 18:48:35
Stavba zahradního domku ze stodoly

Zdravím všechny. Plánujeme na jaře předělat "stodolu" u domu, který jsme koupili. V plánu z toho máme udělat zahradní domek, ve kterém by se dalo celoročně bydlet. Současně je to konstrukce jak je na fotkách z trámů cca 15x15 cm na zabetonovaných patkách.Je to na regulérní základové desce 6x4 metry, kde by se dalo stavět z cihel.
Mám v plánu stoprocentně rozebrat komplet opláštění a sundat ty vodorovné hranoly. Dál bych to chtěl dostavit jako 2x4 konstrukci jako difuzně uzavřenou stavbu.
Potřeboval bych poradit, jestli je reálné zachovat současné trámy a dodělat rám stavby do toho. Nechce se mi úplně rozebírat ten skelet úplně včetně střechy. Pokud mi řeknete, že to nepůjde a budu to muset rozebrat posledního vrutu, tak to vezmu tak jak to je. Případně, kdyby se našel někdo, z okolí Plzně, kdo by se na to podíval osobně, řekl a poradil, tak budu rád.
Dál k tomu mám v plánu dostavit ještě část, která by už byla řešená jako crawl space. Jelikož to už bude větší než 25 m2, tak budu muset řešit ohlášení stavby. Pokud by jste měli někdo kontakt na nějakýho projektanta, který by mi udělal projekt, tak budu rád. K tomu budu stavět i garáž, u které se ještě rozhoduju jestli jí udělám zděnou nebo taky jako dřevostavbu. Ta bude 10x6 m na základové desce. Tam se budu o systému rozhodovat podle ceny materiálu.
Předem děkuji za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.