Přídání další baterie do FVE a záruka

Rubriky:

Reklama
TZ Tomáš Zajíc @tomas.zajic692 před 3 měsíci19.01.2024 10:10:23
Přídání další baterie do FVE a záruka

Dobrý den,
chtěl jsem poprosit o názor na následující situaci - máme již od dubna 2023 na rod. domku FVE, panely 9.9kWp, baterie 10kWh (2x Sofar Solar BTS 5K 5kWh). Rád bych stávající baterie rozšířil na dvojnásobnou kapacitu pomocí identických baterií k těm stávajícím, tedy aby ke střídači (Sofar Solar HYD-10KTL-3PH) bylo připojeno bateriové úložiště celkem 20kWh.
Původní dodavatel FVE mi samozřejmě poslal nabídku realizace, nicméně další varianta je zakoupit si dané baterie přímo a podstatně levněji (na 2 ks uvedených baterií úspora cca 20 000,-Kč) a nechat je připojit někoho jiného znalého, protože v takovém případě mi je původní dodavatel FVE do stávajícího systému nepřipojí (přímo ověřeno dotazem).
1) Mohl by tento postup (rozšíření bateriového úložiště jinou firmou, než je původní dodavatel FVE) být problém z hlediska záruky na stávající baterie a střídač?
2) Střídač umí pracovat s 2 bateriovými poli (až 2x 20kWh), nebylo by nakonec lepší těch nových 10kWh připojit jako druhou baterii (kvůli stáří původních baterií cca 9 měsíců), že by bylo připojeno 2x 10kWh místo 1x 20kWh? V tomto případě by se musela dokoupit ještě k novým baterkám řídící jednotka, což by plánovanou úpravu dost prodražilo.

Předem děkuji za reakce

Upraveno autorem před 3 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.