Kondenzace v komíně - automat Ekoscroll V7 plus

Rubriky:

Reklama
TS Tomas S @tomas.s před 3 měsíci20.01.2024 11:44:47
Kondenzace v komíně - automat Ekoscroll V7 plus

V posledním týdnu mám problém s vysokou kondenzací v komíně. Během dne vyberu dole v misce v čistících dvířkách komína 2-3 litry kondenzátu. Vytápím (vč. ohřevu vody) rodinný domek ze 70. let (klasická kostka se dvěma byty), zateplený jen pokládkou 20 cm vaty na podlahu půdy. Kotel je automat Ekoscroll V7 plus 25 kW s ekvitermní regulací provozovaný od r. 2016 na hnědé uhlí, parametry na řídící jednotce (ecomax 800) dlouhodobě neměněny (tedy aspoň neměněny vědomě) - teplota kotle a zpátečky 68 stupňů, ventilátor 21 %, práce podavače 25s, prostoj podavače 35s, útlum 15minut. V komíně (výška ca 12m) je kovová vložka (průměr 16cm). Uhlí je suché, ve sklepě je od předloňska. Kotel čistím zhruba každé 2 týdny.
Předpokládám, že tvorba kondenzátu je způsobena nízkou teplotou spalin, což je, jak jsem se dočetl u automatů na uhlí problém, ale kotel už takto provozujeme osmou sezónu a tento problém jsme nikdy nemuseli řešit. Nemáte nějakou radu, co s tím? Topenář, který nám kotel montoval, bohužel vůbec nekomunikuje. Zatím ten kondenzát vybírám, ale to samozřejmě není řešení ...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.