Prodloužení starého komína

Rubriky:

Reklama
TP Tomáš Pafčo @tomas.pafco před 3 měsíci23.01.2024 01:21:36
Prodloužení starého komína

Dobrý deň,
pri prestavbe strechy som bol nútený odbúrať časť starého komína, postaveného z bielych tehál s cementoazbestovou vložkou (priemer 125/145 mm). Teraz by som potreboval odbúranú časť dostaviať/predĺžiť komín o cca 2m. Chcel som použiť betónové komínové tvarovky s keramickou vložkou, ale niesom si istý či je toto riešenie vhodné. Posledné 2m komína by takto mali inú (väčšiu) svetlosť a prípadný kondenzát by nestekal do pôvodnej cementoazbestovej vložky, ale vsakoval by sa v jej okolí. Tiež čistenie komína by takto bolo asi komplikovanejšie.
Obraciam sa na vás teda s prosbou o radu, ako to nejak funkčne vyriešiť. Je mi jasné, že ideálne riešenie by bolo celý komín zbúrať a znova postaviť, ale som v situácií keď potrebujem celú rekonštrukciu čo najviac urýchliť a tak hľadám trochu menej časovo náročné riešenie.
Ďakujem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.