Protherm modulace a parameter D.000Dobrý deň
Rád by som s a spýtal na 2 veci, ktoré mi nie sú jasné a nenašiel som na nich nejaku odpoved. Protherm Tiger KKZ42 2021 Flamefit
1. Ako funguje modulácia-to znamená na základe čoho kotol znižuje svoj výkon - Rozsah je 2,5kw-20kW ak sa nemýlim. Zaujíma ma ako viem ovplyuvniť, aby kotol išiel na nižší výkon
2. Parameter D.0000 - z výroby nastavený na auto. Zmenil som na 15kW a neskôr 12kW , Výstupná voda z kotla 50 stupnov nahriata napriek tomu za 5 minut v podstate rovnaký čas nahriatia, či už auto alebo znížený výkon a verím, že keby som dal 9 kW takisto by to nahrialo veľmi rýchlo. Otázka je, či pri nastavenom inom výkone ako je auto, kotol znižuje svoj výkon, alebo drží si nastavený výkon teda napr. tých 12kW
Meral som spotreby pri 15kW - sedí to, že spotreba bola 1,41 m3 za hodinu a pri 12kW - 0,99 m3 za hodinu.
Ide mi o to , aby som nastavil výkon nižší, nakolko nahreje vodu do radiátorov rovnako rýchlo pri ktoromkolkvek výkone, tým pádom by som dosiahol úsporu
Teplota spiatočky podľa kotla 38 st , podla prilozeneho teplomeru na spiatočku do 35 stupnov