Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím, riešim dilemu pri výbere typu TČ pre novostavbu. Stredné Slovensko okres Detva cca 450 m.n.m. Pôda-hlina a veľkosť nezastavanej plochy cca 900m2 . Bungalov vykurovacia plocha 197m2 cez podlahové kúrenie. Dal som si naceniť aj jedno aj druhé.
Zem-voda komplet aj s insťaláciou a započítaním dotácie na 15250€ (378 291 CZk). Firma A.
Vzduch-voda komplet aj s insťaláciou a započítaním dotácie na 8600€ (213 331 CZk).Firma B.
Viac som bol naklonený zem-voda ale po nacenení mi príde, že ten rozdiel v nákladoch na realizáciu sa mi vráti za veľmi dlhé obdobie.
Je bežný taký veľký cenový rozdiel medzi týmito typmi TČ ?
Je zem -voda o toľko účinejšia, že sa oplatí investovať do neho?
No,já mám v rohu garáže vrty,přesto používám vrtuli , obyč čínu jedenáctou sezónu.Učebnicově přesně naopak jak se to…
před 7 měsíci
Já ho mám WH-WDG09LE5+WH-SDC0509L3E5, minulý týden jsem ho uvedl do provozu, hlučnost OK, v podstatě jen proud…
před 7 měsíci
Díky, to mne nenapadlo. Zde máte doplňující informace na co jste se ptal (p. Uhrin). Vzduchové čepadlo nemůže co do…
před 7 měsíci
31 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení