Výběr regulace hoření ke kamnům

Rubriky:

Reklama
Zdeněk Materna @zdenek.materna před 3 měsíci05.02.2024 16:03:36
Výběr regulace hoření ke kamnům

Mám akumulační krbová kamna Romotop LUGO N AKUM (průměr CPV 125mm) a vybírám regulaci hoření - budu rád za sdělení zkušeností s dostupnými řešeními, níže můj "průzkum" trhu.

Co jsem tak procházel možnosti, poměrně těžko se to porovnává a na internetu je k nalezení minimum reálných zkušeností... Docela dobře vypadá TIMPEX TimNet 200, nevýhoda je vyšší cena a to že se to nedá moc koupit (možná to dokonce musí instalovat někdo se školením od výrobce kvůli záruce a nikoho takového se mi nedaří sehnat), výhodou by snad mohla být dobrá (česká) podpora a možnost napojit na domácí automatizaci (mělo by to umět sepnout výstup když se topí). O něco levnější je KRATKI EKO-LINE, ale návod to má jenom v polštině, jestli se člověk dostane k nějaké podpoře těžko říct. Má to RS485, ale čert ví jestli se dá zjistit co tam je za protokol. Relativně dobře vypadá také Plum airKOM 250 - sice nepůsobí zrovna hi-tech dojmem, ale pravděpodobně to umí vše potřebné, snad kromě toho signálu pro nadřazený systém. Nenašel jsem ale žádný návod ke stažení, netuším jestli existuje nějaká podpora. Cena je však oproti předchozím více než lákavá, pravděpodobně to ale má klapku s RC servem, což má třeba i Timpex Eco který ale nemá (jestli jsem to dobře pochopil) plynulou PID regulaci a klapkou hýbá jen v pěti krocích.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.