Externi rizeni domaci split klimatizace pomoci WiFi zasuvky?

Rubriky:

Reklama
KM Karel Marsalek @karel.marsalek před 3 měsíci08.02.2024 18:30:22
Externi rizeni domaci split klimatizace pomoci WiFi zasuvky?

Mili kolegove, chystam se nainstalovat "par" FV panelu na strechu (prozatim 3 kW peak), pokud mozno bez akumulacni baterie (kvuli cene), a rad bych pri dostatecnem osluneni vyuzival elektrinu vyhradne z FV ke klimatizovani. Chci si koupit split klimatizaci LG S09 s chladicim vykonem 2.5 anebo vetsi se 3.5 kW. El. prikon je 800 nebo 1000W pri max. vykonu, kompresor pry umi jet i na polovicni prikon.

Rad bych si nechal od vas poradit, jak automaticky zapinat klimatizaci, kdyz bude dostatek elektriny z FV.

Pokud se mi povede rozpoznat, ze je dostatek svetla, dokazal bych napr. sepnout zasuvku, na kterou je pripojena klimatizace (vnejsi i vnitrni jednotka). Je to podle vas dobry napad? Mate lepsi? Nevadi klimatizaci, kdyz se vypne nejen kompresor ale zaroven i chladici ventilator? Neprehreje se kompresor vlivem naaukumulovaneho tepla v kompresoru?

Kdyz bude potreba, oprasim sve znalosti a naprogramuju Arduino nebo Raspberry nebo neco podobneho, pripadne vyrobim i nejakou desku plosnych spoju. Uprednostnim ale reseni z cenove dostupnych hotovych modulu :-)

Budu rad za jakekoliv tipy k tomuto projektu :-)
Diky predem
Kaja

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.