Připrava tpneho systému pro tepelne čerpadlo

Rubriky:

Reklama
OB Oto Brzobohaty @oto.brzobohaty před 2 měsíci21.02.2024 09:04:22
Připrava tpneho systému pro tepelne čerpadlo

Dobrý den,

potřeboval bych poradit se systémem topení. Budu stavět malý RD/chalupu s vypočtovou TZ 3.5kW (bez technické mistnosti).
Nejprve bych ji chtěl využívat jako chalupu k rekreaci a později možná k trvalému bydlení na důchod (Bůh se jistě směje.)

Chtěl bych systém vytápění tedy připravit pro případné bezbolestné připojení tepelného čerpadla vzduch - voda (monoblok).

Vzhledem k nedostatku mista jsem uvažoval, že bych do systému již nyní dal malou taktovací nádobu (např. https://www.topenilevne.cz/drazice-nad-5…) s topnou patronou a tu přípojil k nějake sadě rozdělovače s oběhovým čepradlem https://www.obchod-vtp.cz/rozdelovac-5-c…

Protožš chapupa bude využívana hlavně v létě tak planuju FVE a tudíž v přechodném období bych mohl temperaci pomoci energií z FVE (přes patronu v taktovací nádobě)

Pozdějí bych pak jen připojil tepelné čerpadlo s druhým oběhovým čerpadlem k taktovací nadrži.

Moje otazka:

Jak regulovat to regulovat. Potřeboval bych většinu času temperovat řekněme na 15 stupnů a pak dálkově spustit topení před příjezdem. V přechodném období bych natápěl do taktovací nadoby pomocí FVE a enegrii z ní pak PT nakumuloval do betonové podlahy (6.5m^3 betonu).
Zonovou regulaci nepotřebuji.

Existuje nějaké jednoduché řešení. Tzn dálková regulace a reakce na výrobu z FVE?
Nejlépe taková která bych pak komunikovala i s TČ:-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

48 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.