Vliv výpadku frekvenčního měniče na čerpadle CZT Pražské teplárenské na vyšší spotřebu tepla UT (GJ)

Rubriky:

Reklama
Luboš Štancl @lubos.stancl před 2 měsíci22.02.2024 15:52:50
Vliv výpadku frekvenčního měniče na čerpadle CZT Pražské teplárenské na vyšší spotřebu tepla UT (GJ)

Jaký je váš názor - mohla by nastat tato příčinná závislost ?
Nadměrně dodávané teplo od Pražské teplárenské z důvodu výpadku frekvenčního měniče na jejich čerpadle UT, které tlačilo do objektu výměníkové stanice - na přívodu UT - nepřiměřeně vysoký dynamický tlak (200kPa místo obvyklých 60-100kPa). Což způsobilo, že regulační armatura na regulaci diferenčního tlaku do ekvitermu - DAF 560 - cykluje, její memrána se seká a tím nedokáže vytvářet stabilní prostředí pro funkci ekvitermu - udržování konstantního tlaku a optimálního směšování vody přívodní UT a vody v oběhu UT objektu. Důsledkem je nízký rozdíl teplot na přívodu a zpátečce (delta T) a tím vyšší spotřeba tepla UT (GJ).
Meziročně nám v lednu 2024 vzrostla spotřeba tepla o 40%. Rozdíl venkovních teplot je delta 2,7°C (01/2023 průměrná měsíční venkovní teplota 4,2°C, 01/2024 průměrná měsíční venkovní teplota 1,5°C).
Jaký je váš názor - lze na tomto argumentu účinně postavit reklamaci u Pražské teplárenské ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.