Dobrý den , prosím o radu jak zamezit vzniku značného množství bílých výkvětů na mosazných částech vodovodního rozvodu vody čerpané ze studny - jedná se o vrt hloubky 30 m . Tyto se tvoří na všech částech vnitřních rozvodů až po vodovodní baterie. Po mechanickém očištění bílých "solí" jsou postižená místa zabarvena do tmavo bronzova. Dochází zde k nějaké elektrolýze , může tento jev mít vliv na životnost rozvodů. Děkuji za radu poř. vaše zkušenosti.
Ty tvarovky budou již odzinkované a velice křehké (viz moje foto). Co nejdříve je vyměňte. Použijte materiál s…
před 6 měsíci
Taky jsem ji kdysi dával do vrtu, sice se pH nepatrně zvedlo ale zas ne o tolik aby to neškodilo měděnému výměníku v…
před 6 měsíci
Dobrý den ,mosaz nepoužívám pouze bronz a zatím jsem neměl nikde žádný problém.…
před 6 měsíci
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení