Jak identifikovat kde je přesně problém a jak vyřešit bouchající trubky?

Rubriky:

Reklama
AP Alexandr Panek @alexandr.panek před 7 týdny06.03.2024 09:36:24
Jak identifikovat kde je přesně problém a jak vyřešit bouchající trubky?

Dobrý den,

v listopadu 2023 jsme se přestěhovali do nového bytu a od té toby řešíme nepříjemné zvuky, které souvisí s topením nebo stoupačkami.

Pro představu jsou zde videa, kde je slyšet jak to klepe, které natáčím už skoro denně: https://shorturl.at/jluyJ

Původně jsme si mysleli, že problém je v naší topné soustavě, a proto jsme provedli revizi kotle, zkusili odvzdušnit topení, odstranit termoregulační hlavice až po úplné vypnutí kotle a naprosto bez efektu. Klepání se objevuje stále.

Nakonec nás to dovedlo k tomu, že zvuk jde převážně ze stropu, tudíž to pravděpodobně způsobuje topení v bytě nad námi a obcaš z trubek ve stěnách, asi stoupačky, ale jsou ve velmi divném umístění v rámci bytu a možná, že to stoupačky ani nejsou, protože neustale z nich sálá přes stěnu teplo i v hodinách kdy v tom bytě nad námi zrovna nikdo není.

Bydlíme v 5. patře, nad námi je ještě jeden byt. Byty pod námi mají centrální kotel. My a byt nad námi mají vlastní.

Kontaktovali jsme majitele bytu (ten klepání neslyší) a i přes odvzdušnění topení u něj v bytě, revize jeho kotle, se klepání stále objevuje.

Nejvíce večer mezi 20:00-23:00 a pak ráno cca od 5:00-9:00. V průběhu dne i noci se pak zvuky objevují nepravidelně taky. Intervaly jsou různé od několika minut až po třeba hodinu v kuse.

Máte někdo nějaké nápady jak přesně identifikovat problém, případně jak to řešit a postupovat dále?

Majitel bytu nad námi, protože to neslyší tak to řešit úplně nechce. Správcovská firma baráku to nemůže začít řešit, protože čeká na schválení od SVJ kde předseda SVJ je majitel bytu nad námi. :-D

Mívám tvrdé spaní, ale už to nedávam ani já a tudíž už to chceme řešit po vlastní ose, případně s právníky. Každopádně tomuto tématu vůbec nerozumím takže nevím jak dál postupovat.

Děkuji všem za jakoukoliv radu. Pročetl jsem snad všechny vlákna na toto téma po celém internetu i zde na tomto fóru.

AP.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.