Izolace stropu ve 100 let starém domě

Reklama

Rubriky:

Reklama
JS Josef Svoboda @josef.svoboda072 před 21 dny09.04.2024 09:22:07
Izolace stropu ve 100 let starém domě

Dobrý den,

řeším izolaci stropů ve 100 let starém dvougeneračním patrovém domě. Rozhodl sem se pro izolaci shora. Složení stropů z interiéru je následující: omítka, rákos, prkna, vzduchová mezera mezi trámy cca 12cm, prkenný záklop s mezerami. Dříve byla na prknech ještě mazanina, ale tu jsem již odstranil.

V plánu jsem mám vytahat horní vrstvu prken a mezi trámy dát vatu 12cm a druhou vrstvu křížem i přes trámy 14cm. Původní trámky bych v místech vyvýšil abych mohl přes vatu znovu dát prkna s mezerami a tím vytvořil nouzové úložné prostory.

Střecha je z glazovaných tašek s difuzní folií.

Můj dotaz zní, zda je to takto za Vás v pořádku s ohledem na kondenzaci par? Zkoušel jsem nějaké výpočty a podle nich by v konstrukci ke kondenzaci docházet nemělo. (21/65 interier, -15/90 exterier) Je ale dost pravděpodobné, že jsem počítal špatně.

V případě že byste doporučili použít parotěsnou folii, jak ji správně aplikovat mezi trámy? Pouze mezi trámy nebo ji přehodit i přes ně?

Předem děkuji za rady a názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.