Problém s kotlem Viessmann Vitodens 111-w

Rubriky:

Reklama
MU Marta Uhlířová @marta.uhlirova před 17 dny14.04.2024 23:40:33
Problém s kotlem Viessmann Vitodens 111-w

Dobrý večer,
máme cca rok a půl v provozu kotel vitodens 111-w od viessmanu. Instalace červen 2022. Cca po roce (červen 2023) se objevil problém se zaneseným deskovým výměníkem. Topenář tvrdil, že je to vlivem nové otopné soustavy a že v měděných trubkách zůstaly nějaké špony, které se tam vytvořily při ořezávání trubek atd. Půl roku byl klid a v prosinci 2023 opět stejný problém. Tentokrát to opravář svedl na tvrdou vodu (Brno). Kotel se vždy začne spínat, má problém ohřát teplou vodu a než se mu to podaří, tak netopí. Problém se postupně zhoršuje, až se kotel zablokuje úplně a už ani neohřívá vodu a ani netopí. Uplynuly 4 měsíce a je to tu zas.

Tak se chci zeptat, má někdo podobnou zkušenost? Nepřijde mi běžné, aby se kotel v intervalu několika málo měsíců pořád tak zanášel, i když v Brně máme tvrdou vodu. Spíš máme doma pocit, že s tím kotlem asi úplně nebude něco v pořádku.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

46 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.