Povinnost přerušit dodávku vody

Rubriky:

Reklama
RV Radim Vaculik @radim.vaculik před 14 dny18.04.2024 11:22:18
Povinnost přerušit dodávku vody

Dobrý den, před cca 2 měsíci po výměně vodoměru mě technik od vodáren upozornil na korozi přípojky a její havarijní stav. Koroze je nejvíce patrná u napojení kohoutu před vodoměrem (uvnitř objektu). Nelenil jsem, objednal firmu, ta se domluvila s vodárenskou, že v silnici u domu uzavře ventil a vnitřní část v domě opraví. To se samozřejmě nepovedlo, ztroskotalo to na uzavření ventilu, škoda způsobena nebyla. Respektive byli vyžádáni pracovníci vodárenské, aby si ji způsobili sami :-). Ti zlehka potahali za vrtulku a eee. A rovnou zmizeli. Pak zmizela i firma s kterou jsem se předtím domluvil na kompletní výměně přípojky.(když jsou tak dobře sehraní a poleze se do země, tak ať se neroubuje nové na staré). Dnes jsem volal do firmy, v jakém je to stádiu a oni, že to dělat nebudou, jelikož vodárenská ve Žďáře nad Sázavou se k tomu nemá. Nemá čas. Nespatřuje v tom "havárii". A je to moc běhání. Prý...., ještě se na to budu vodárenské ptát ale nechci být odbyt pro neinformovanost. Dokonce firmě navrhla, ať vše udělá ona, vyběhá povolení, řízne silnici, udělá jejich práci na jejich majetku atd. a oni jim vše zaplatí. Na to firma hodila bobek, jelikož potřebují dělat a ne chodit po úřadech. A já jsem jak rodička, které má prdnout voda, jež nepůjde zastavit. Mám někde oporu v zákoně, abych je donutil přerušit dodávku vody (tímto i k opravě jejich nevyhovujícího zařízení) a mohl tak udělal nezbytné práce u sebe doma, případně vyměnit potrubí mezi armaturou v silnici a vodoměrem? Pokud se podělíte o Vaši zkušenost, budu rád. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.