Izolace podlahy nad nevytápěným sklepem

Reklama

Rubriky:

Reklama
KF Karel Flo @karel.flo před 13 dny18.04.2024 12:01:02
Izolace podlahy nad nevytápěným sklepem

Dobrý den,

chtěl bych poprosit o radu ohledně izolace podlahy nad nevytápěným sklepem. Sklep je pod terénem, obvodové zdi jsou ze sklepa vyvedeny nad terén kamenným soklem výška cca 60cm, kde je vodorovná izolace částečně už strávená a potom pokračuje plná cihla jako obvodové zdivo, obvodové zdi jsou suché a nejsou zatepleny. Sklep je vlhký, ale odvětrávaný okny.
Stávají podlaha je složena z trámků 8x8cm, mezi kterými je písčitý zásyp, na trámcích jsou natlučena prkna o tloušťce 3cm.
Po odstranění staré podlahy (trámů, zásypu a prken) zůstanou keramické stropní panely – hurdisky uložené v I ocelových profilech. Prostor pro novou podlahu je 11cm. Izolaci ze sklepa nelze provést, protože je zde nízký strop.

Moje představa, je opět položit přímo na stropní desky napříč nové trámy 8x8cm (aby ležely na ocelových profilech), jako izolaci mezi trámy použít minerální vatu (rolované pásy) a na hranoly přibít podlahová palubková prkna o tloušťce 28mm.

Otázka: Je možné položit trámy přímo na profily a mezi trámy jako izolaci použít minerální vatu bez parozábrany? Nebo je potřeba dát parotěs mezi vatu a palubková prkna?

Děkuji moc za reakci.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.