Provedeni uzemneni hromosvodu

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před 10 dny23.04.2024 09:56:31
Provedeni uzemneni hromosvodu

Propojeni hromosvodu a zemnice rodinneho domu. Jak je mozne (akceptovatelne) ho provest? Myslim tim postup od oddaleneho hromosvodu k MET. Je spravne:
1) svod hromosvodu nejprve spojit se zemnicem, coz se nedela vodicem, ale masivnejsima k tomu udelanyma kovovyma konstrukcema, kde ze zemnice trci a hromosvod se s tim spoji a pak z nejake k tomu urcene svorky se vyvede zelenozluty vodic prislusneho prumeru do MET. Tedy svod hromosvodu je spojen se zemnicem domu a spolecny vodic do MET a MET spojen s rozvadecem domu nebo
2) hromosvod se nekde svede do zeme a spoji se zelenozlutym vodicem s MET a zakladovy zemnic se take spoji vodicem s MET, tedy sbernou spojeni je MET a svod hromosvodu a zemnic nejsou spojeny primo, ale pres MET. Z MET je pak spojeni s domovnim rozvadecem
3) varianta 2), ale MET je historicky v rozvadeci. Pominme, ze je mnohem lepsi mit MET mimo rozvadec, jde zde o to, zda je to pripustne.
Ve vsech variantach jsou pritomny svodice prepeti na, rekneme, spravne navrzenych mistech (ty ted v reakci nerozebirat).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.