Využití dešťové vody v kombinaci se záložním zdrojem

Rubriky:

Reklama
RJ Radim Jelínek @radim.jelinek před 10 dny23.04.2024 15:05:43
Využití dešťové vody v kombinaci se záložním zdrojem

Dobrý den,

řeším teď kombinaci dešťové vody jako zdroj pro splachování, praní, zalévání, sprchování a k tomu jako záložní zdroj vodu z vrtané studny. Zatím je teorie taková, že dešťová voda bude primární zdroj pro již zmíněné činnosti a v momentě kdy dojde dešťová voda přepne elektroventil na vodu z vrtu. Řešení, kde dopouštím nádrž dešťové vody vodou z vrtu mi přijde nešťastná, a proto elektroventil.

Teplá voda se bude brát z elektrického bojleru, který bude brát vodu z vrtu a teoreticky by mělo dojít ke kolísání tlaku při sprchování kvůli dvěma tlakově odděleným systémům. Tento problém by měl nastat jen při sprchování, protože je to jediné místo, kde se bude míchat studená a teplá voda. Možné řešení je termostatická baterie, která by mohla trochu ovlivnit kolísání tlaku (teplot). Pitná voda bude vedena samostatně.

Řešil někdo tento problém s kolísáním tlaku ? Případně jak jste ho řešili ?

Děkuji, Jelínek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.