Rubriky:
Zdravím, snad tady najdu normálnější odpovědi než na FB zboř to a tak.Děláme na baráku z dědictví, ale osoba co ho obývala nechala strhnout část balkonu (viz foto 1 jak to bylo původně). nyní bych chtěl balkon dodělat, takže bych měl předsavu že vysekám větší kapsy do strany verandy, zapíchám tam roxory na chemickou kotvu a vyleju betonem. Na druhé straně postavím dva sloupy, provážu je U (I)profilem z oceli a na to přijdou 3 stropní trámce a stropní vložky. S barákem to provážu pomocí roxorů a kotvy ( v myšlence je ještě že bych na bok baráku na chemickou kotvu a závitové tyče dal U profil místo jednoho trámce, ale bojím se tepelného mostu. Pak to vyleju betonem, hydroizolaci a druhou vrstvu betonu + zábradlí.
A druhá dotaz, veranda nebyla nijak provázaná s barákem, takže je tam mezera jak hrom. Co s tím? Vypěnit pěnou, přejet lepidlem a na to polystyren? Případně varianta č. 2 - zasekat kapsy a provázat to cihlami. Strop ve verandě poškozený není a je celistvý.
kdyby to byl někdo z plzenska kdo by byl ochotný to zkonzulotvat za nějakou odměnu, nemám s tím problém pro něj zajet (jsme od Stoda).
Děkujui za smysluplné rady. PS: statik říkal že ta veranda není v nějakém katastrofálním stavu, takže strhávat ji fakt nechceme.
Původně tam měl být strop rectoligh, ale musel bych dělit objednávku mezi garáž a verandu, tak jsem se rozhodl, že…
před 4 měsíci
měl byste detaily toho jak jste dělal strop? vypadá to skvěle.
před 4 měsíci
Já přistavoval a podle projektu jsem měl přikotvit každý druhý šár přes roxor do stěny domu (mám zateplený betonový…
před 4 měsíci
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceJá přistavoval a podle projektu jsem měl přikotvit každý druhý šár přes roxor do stěny domu (mám zateplený betonový panel). Místo proškrábnutí porobetonu pro roxor jsem tam dal ztracenko. Dávám pár fotek pro ispiraci, ale oslovte projektanta.
Když tu utrženou verandu vidím, radši bych to strhnul a udělal pořádně.
MK Michal Král @michal.kral940měl byste detaily toho jak jste dělal strop? vypadá to skvěle.
U nás, v našem maloměstě, se prodával "barák". Byly na to 2 inzeráty, oba na totožnou cenu cca 2 mega.
V sekci "(Stavební) pozemky" se nabízel stavební pozemek s dožilou nemovitostí vhodnou k demolici.
V sekci "Domy" se nabízel domek s 2+kk s pozemkem, vhodný k rekonstrukci, možnost okamžitého bydlení.
A teď si vyberte...
Já bych nejprve na jednom místě vykopal sondu, jestli to má vůbec nějaké pořádné základy. I vzhledem k té mezeře bych byl docela skeptický... Navíc to vypadá na pravděpodobný problém se vzlínající vlhkostí. Ta veranda možná není staticky životu nebezpečná, to je ale asi to jediné pozitivum, které se o ní nechá napsat...
Někdo z plzenského kraje kdo by byl ochotný na to kouknout?
Balkon je vždy tepelný most.
Ten váš stav a možnosti a vaše představy je nutno posoudit na místě. Zatím to všechno vypadá na "chatrnou statiku".
Máte to celé slepenec s postupnou dostavbou, která se bude vždy trhat a bortit. Ať uděláte cokoli, tak to nikdy nebude stejně stabilní jako základní budova a bude se to trhat.
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.