Stavba domu z unimobuňekDobrý den,
rozhodl jsem se pro stavbu malého (60-72m2) domu.
Stavbu bych prováděl vzhledem k financím naprosto sám (pokud neberu pomoc nějakých kamarádů (klempíř, elektrikář atd) tj. ne s pomocí žádné firmy. Na postavení nepospíchám, takže když tím strávim nějaký ten "rok" po odpoledních a víkendech, mě vadit nebude a aspoň se nebudu nudit :-)
Jako ideální vzhledem k ceně základní konstrukce bych zvolil unimo buňky (jejich kostru). 4-5ks.
Vzhledem k budicímu vytápění bych se chtěl dostat co nejvíc k NED, což by neměl být relativně problém ohledně izolace běžných prostor, ale ať jsem vyčetl, už hromadu návodů na zateplení, nikde jsem se nedočetl nic o kovové konstrukci a a jak zabezpečit její izolaci a předejít TM.
Vzhledem k velikosti buňek je nutné aby ocelová konstrukce byla co nejvíce na vnitřní stěně, což není problém dosáhnout u stěn a stropu, tam se dostanu s konstrukcí klidně až dovnitř, ale problém je s podlahou, která se od spodu dost špatně izoluje, tak aby izolant byl pod konstrukcí.
A pokud bych podlahu izoloval zevnitř obávám se velkého prostydnutí konstrukce a tím velkých TM u vnitřních stěn, hlavně dole v rozích.
Pokud to postavim na patky, tak mě nenapadá nic, jak to odizolovat aby nebyla spodní číst konstrukce ve styku s venkovním prostředím.
Jak toto vyřešit aby byla konstrukce odizolovaná tak, že po ní nepoleze mráz, až do obýváku?
Díky za všechny postřehy...