koroze měděných trubek ÚT v podlaze - prosím o radu

VD Vladimír Dvořák @vladimir.dvorak před 9 roky09.10.2014 00:10:00
koroze měděných trubek ÚT v podlaze - prosím o radu

Dobrý den. Prosím o radu. Před 10 lety jsme rekonstruovali starý dům včetně zcela nového ústředního vytápění s elektrokotlem. Měděné trubky s izolací jsou převážně v podlahách, a to v zásypu pod čistým betonem a nopovkou.
Topení bylo intenzivně užíváno teprve 2 minulé topné sezóny. Před pár týdny jsme zapnuli kotel a zjistili silný únik topné vody. Místo úniku bylo nalezeno termokamerou. Po vykopání byla zjištěna silná VNĚJŠÍ koroze měděných trubek vedoucí k proděravění jedné z nich. Zatím se zdá, že koroze je pouze v krátkém úseku, a to na obou trubkách. Trubky v tomto místě procházejí těsně nad odpadním potrubím (které se zvrchu zdá neporušené). Cca 25 cm od místa úniku je odbočka (téčka) k radiátoru. Ani přivolaný instalatér netuší čím může být koroze způsobena. Prosím o jakoukoli radu. Nechce se mi zabetonovat aniž bych znal a odstranil příčinu. Foto přiloženo.
Díky
Vladimír

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.