monoblok LG Therma VZdravím všechny. Mám velkou prosbu. Vybírám TČ vzduch/voda včetně ohřevu TUV pro 4 os.
Ležím v tom celý měsíc a pročetl jsem takřka všechny místní diskuze. Včera jsem byl na veletrhu Aquatherm.
Stavím patrový domek cca 180 m/2 (8x12,5m s podkrovímú s tepelnou ztrátou podle místního výpočtu kolem 6kW.
Topení podlahové.
Ekonomicky jsem se dopočítal že jakákolik investice do TČ nad cca 130-140 tis. má návratnost 10+ let a to je pro mne nepřijatelné, z morálního hlediska i ekonomického.
Vyloučil jsem TČ Revel a Nosreti či jiné noname číny, protože firmy co je montují zde za pár let nemusí být, nebo budou prodávaj jinou čínu a k té prodané se po 2 letech nebudou znát. Taky když čtu jak kolem toho lidé lítají jako kolem kotle na uhlí a ručně vypínají/spínají bivalenci atd podle toho kolik je venku stupňů mě absloutně odrazuje.
Z toho důvodu padlo mé oko na LG Thermu, dostal jsem na ní super nabídku která je na monoblok 9kw + aku od dražic na TUV včetně montáže, řízení celkem do 100 tis. Kč včetně DPH.
Značku LG mám rád, sice je to taky asijec ale věřím že LG zde bude i za 10 let a věřím, že jejich automatika a lektronika bude plně fukční narozdíl od zmíněných nonamů.
Mé dotazy zní.
1. Vidíte v tomto LG monobloku nějakou záludnost jakou plno lidí vidí u Revelu, Nosreti.
2. Myslíte, že navržené 9kw TČ je optimální pro 6kW tepelné ztráty (bojím se že má pouze 4kW bilaventní zdroj)
3. myslíte že jeho elektronika a automatika bude fungovat bez problémů (chci využít jeho ekvitermní regulaci)
4. Mám to navržené pro podlahovku napřímo bez vyrovnávací taktovací nádrže, měl bych chtít i nádrž třebas jen 100l nebo je to zbytečný?
Uvádí super COP, na druhou stranu mě by za tyto peníze vůbec nevadilo, kdyby celoroční COP byl i třebas jen 2,5. Nechce se mě připlácet 100k za trochu lepší parametry, to se nikdy nevrátí ...