Dobrý den,
vzhledem k velké vzdálenosti kotle od kuchyně uvažuji o 5-10l tlakovém el. ohřívači - pod dřez. Výrobci doporučují nebo spíš nařizují přidat k nádobě ještě soustavu trubek s přetlakovým ventilem a zpětným ventilem a nazývají to třeba "bezpečnostní skupina SVMT , typ KV40 " . Menší problém "bezpečnostní skupiny" je, že je zhruba stejně drahá jako samotný ohřívač.
V rozporu s doporučením výrobce má jedna moje známá ohřívač natvrdo připojený k vodovodu bez jakékoli přídavné bižuterie, tj. přívod studené vody je Téčkem rozbočen k baterii(studená) a druhý vývod vede do tlakového ohřívače. Výstup z ohřívače vede k baterii(teplá voda).
Tak to má zapojené už mnoho let a zjevně s tím nemá potíže.
Jaké hrozí nebezpečí nebo nevýhody , když se nepoužije přetlakový a nebo zpětný ventil?
Pamatuju ještě starou karmu, od té doby jsem vždycky volil zásobník. Až teď jsem "ušetřil" na průtokáči. Ze…
před 2 roky
Míval jsem kdysi kotel MORA 674 a ten měl v sobě asi 5l zásobník, který po volbě funkce "komfort" byl…
před 2 roky
Režim komfort jsem v návodu ke kotli (Immergas Victrix Tera 28) hledal, ale nenašel. Původně jsem myslel, že když…
před 2 roky
45 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení