Mokrá dřevostavba

Rubriky:

Reklama
JK Jana Klabanová @jana.klabanova před 3 roky08.11.2020 08:06:00
Mokrá dřevostavba

Dobrý den, prosím poraďte: mám novou dřevostavbu, která se chová jako houba. Neregulovaná RV je přes 70%, snižuji ji non stop běžícím odvlhčovačem a topím, ačkoli v ní zatím nebydlím. Jde o to, že složení podlahy a stěn je bez parozábrany, přestože jde o difuzně uzavřenou konstrukci. Složení podlahy: OSB-vata-OSB-plovoučka, složení stěn: fasádní polystyren 16 cm- OSB-hranoly a vata- OSB. Žádná parozábrana. Ta je naopak ve stropě. A ve střeše prý paroprupustná folie. Stavěla firma, problémy od začátku, výsledek neuvěřitelný. Vlhkost byla v domku od dostavění, ale stálým otevřením oken se snížila- ale také jen na 60 až 70%. Bez odvlhčovače to nejde. Co můžu dělat? Pokud by dům takto zůstal- jak se k němu chovat- jak snížit vlhkost co nejlépe. Jakou může mít životnost bez parozábrany, přitom zateplená? Po měsíci už popraskalo ostění kolem oken. Popravdě, jsem zoufalá, ale musím to nějak vyřešit. Děkuji moc za rady, názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.