Vyhledávání
Naše další weby
Mám v domě kondenzační kotel řízený termostatem pro ekvitermní regulaci, takže teplota, na kterou kotel ohřívá vodu, je determinována venkovní teplotou. V zásadě jsem s tím srozuměn, nicméně v případě mého domu má tato regulace jednu velkou nevýhodu. Dům má hodně bohaté prosklení, v obýváku je to snad 20 m2, takže když je v topné sezóně sluníčko nízko, a je jasno, místnosti se přehřívají. Regulace funguje správně a vyhřívá dům (obývák) řekněme na 22 stupňů, ať už je venku plus 10 nebo mínus 10, ale jakmile se do oken opře sluníčko, teplota vyskočí i několik stupňů výše (i o více než 5 stupňů), ať už je venku jakkoliv. Když jsme doma, přepneme termostat na noční režim, a třeba i otevřeme okna, ale doma docela často nikdo není, takže se topí zbytečně, a i to vedro je nepříjemné.
Jak by se to dalo vyřešit?
Jak píšete jsme ve 21 století. Domy navrhovat tak, aby se v nich nemuselo přežívat daleko za hranicí komfortu....?…
Samotná rekuperace je pasivní výměník s klapačkou (nevím jaký je oficiální název) samozřejmě s vracením…
entalpická účinnost pasivní rekuperace je u mne doma 84%! - jako poměr entalpií přivaděného/sacímu v interiéru. Dle…
135 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení