Dobrý den,
právě dokončujeme hrubou stavbu a již řešíme rozovdy rekuparace. Dostalo se nám celkem dost různých návrhů a každý se snaží prosazovat to svoje. Celkem dost jsem si toho načetl, ale praktické zkušenosti s tím nemám. Tak by mě zajímalo, zda by nám s tím někdo prosím neporadil? Jeden dodavatel doporučujě rekuperační jednotku na půdě a rozovdy vést zvrchu dolů. (půdu je nevytápěná) druhý navrhuje rozovody v podhledu, který je již vytápěný. Rozovdy budou pod stropní tepelnou izolací. V podhledu je relativně dost místa (30cm), takže co jsem se tak dočetl tak vzhledem ke kondenzaci a tepelným ztrátám bude vhodnější mít jednotku a vedení umístěné ve vytápěné místnosti. Ale co nás celkem překvapilo je rozdílnost řešení co se týké vyústění rekuperace. Mohl by nám s tím prosím někdo poradit? Zda je lepší mít v místnosti více menších přívodů nebo jeden větší? Popřídě nějakou skicou poslat doporučený rozvod s nějakým komentářem, prosím?
Moc moc děkuji všem za pomoc.
S pozdravem,
Jiří Slabyhoudek
V takovém prostoru jsem natahal i elektro a vodu...Teď už jen zvolit dodavay\tele a nechat si udělat nějaký návrh.…
před více než rokem
Jakože mezi SDK a izolací stropu máme cca 30cm prostoru -> to by na instalaci vzuchotehcniky v tomto rozsahu mělo…
před více než rokem
Díky moc za odpověď.
před více než rokem
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení