Ahoj,
mohl by mi prosím někdo poradit ohledně zateplení na chalupě? Máme chalupu, která má cca 60 cm tlusté kamenné zdi, které jsou zevnitř obehnané další cca 8 cm zdí z takového materiálu z pálené hlíny uvnitř duté (asi metr dlouhé, cca 20cm široké a cca 7 cm tlusté. Používalo se to za komoušů například na stropy). V té vnitřní zdi jsou větrací otvory. Objekt se nejeví nijak vlhký. K izolaci uvažuji z toho důvodu, že chalupu využíváme na rekreační účely a tím pádem nějakou dobu trvá než to vytopíme. Proto si říkám, že by se možná nějaká izolace hodila. Je možné, že někdy v budoucnu budeme objekt používat i celoročně.
Rád bych slyšel názor lidí co se v tom orientují. Jestli to má/nemá smysl zateplovat a případně jakým způsobem - zevnitř nebo zvenku? Co to jsem si už zde na tomto fóru přečetl, tak vím, že zateplit starý kamenný objekt není nějaká sranda, navíc s tou specialitou těch vnitřních stěn.
Předem moc děkuji za názory.
Nemohu posoudit, ale léta jsme jezdili na chalupu, kde byl nad kachlovými kamny uzavíratelný otvor asi 0.5x0.5m a…
před 2 roky
Zajímavé! :-). V místností nad pecí nám takto komín (asi nechtěně) slouží jako radiátor. Já jsem udělal ještě…
před 2 roky
Na chalupu logicky nějaká kamna patří. Nejjednodušší je vyvrtat do stropu buď větší díru s nějakou mřížkou, nebo menší…
před 2 roky
21 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení