Dobrý den,
máme byt ve 3.NP v nezatepleném bytovém domě z r. 2005. Byt má plochu cca 65 m2. Vzhledem ke stáří kotlů v domě a častěji se objevujících poruch u sousedů se SVJ domluvilo na výměně kotlů ve všech bytech, jelikož se musí vyměnit komín a jak jsem pochopil nelze míchat spaliny ze starých turbo kotlů s kondenzačními kotly. Vybrala se firma, která nám doporučuje instalaci kotle ENBRA s 8l zásobníkem:
https://www.enbra.cz/kotel-enbra-cd24-z8
Vytápění bytu je teplovodním podlahovým topením + je tu jeden závěsný deskový radiátor. Kotel je i pro ohřev TUV (sprcha, umyvadlo, dřez). Spotřeba plynu současným kotlem protherm panther je cca 8 MWh ročně.
Moje otázka zní, jestli je to není "zbytečně" drahý kotel - díval jsem se na kotle protherm, baxi a jiné a našel jsem jich spoustu s obdobným výkonem (19kW) za poloviční cenu. Ale popravdě tomu vůbec nerozumím, tak se nechci rozhodovat jenom podle ceny a samozřejmě pokud je nějaká výhoda např. v kvalitě a tím pádem životnosti/účinnosti, vezmeme ten nabízený. Prosím tedy o rady a případná doporučení, jaký kotel do bytu zvolit.
Děkuji moc za odpovědi.
Pavel
Děkuji všem moc za reakce. I když jste se neshodli na všech detailech, výsledek je +- obdobný a ulehčilo mi to…
před 2 roky
Mám dobré zkušenosti s Prothermy a ani ten pana Homoly není špatný. To jsou ty první tři z kategorie. Třeba ji někdo…
před 2 roky
Jenže co je platné vzdělání, pokud při něm nedáváte pozor. Já vím, je to pořád dokolečka. Ale můžete si za to sám…
před 2 roky
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení