Mám základový pás pod dvěma budoucími stěnami jednopatrové přístavby domu. Půdorys těchto základů je tedy "L", rozměru 6×10 m, výška pasu 60 cm, šířka pod kratší zdí 60 cm, pod delší zdí 90 cm. Na pasu bude ještě základová zeď ze ztracáku 30 cm širokého, vysoká 1,15 m, tedy 4 nebo 5 řad ztracáku. Zkušebně jsem natáhl první řadu a výškově mně tam lítá 4-5 cm (nejnižší bod je zrovna v rohu toho "eLka".
A teď k hlavní mé otázce.
Mám první řadu dorovnat do váhy, nebo to můžu takhle vyskládat s tím, že finální pátou řady seříznu do roviny (budu ji stejně řezat tak jako tak kvůli zalití betonu podlahové desky i nad ztracáky)? ...případně udělat o řadu míň a poslední řadu došalovat (zároveň šalování pro desku, idealně rovnou XPSem)? To by bylo nejméně pracné (a nejefektivnější) řešení.
Dobry den. Já osobně kdybych to delal, tak bych se snažil rovinu - aspoň částečnou - držet už odspoda. Myslim, ze to…
před 2 roky
Děláte z toho zagorku. Šaluju jenom polystyrénem.
před 2 roky
Tak samozrejme ze kolem toho salovani desky je vice detailu, ktere je potreba si pohlidat, aby se nestalo co pisete,…
před 2 roky
17 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení